Magiska Malmö

Kyndelsmarknadens namn flyger över jorden…

Malmö och Skånes magiska stolthet Kyndelsmarknaden i Lykttändargränd har i år väckt uppmärksamhet i internationell häx- och trollkarlspress. Nordtyska Das Zaubermagazin gjorde ett inslag om den kommande marknaden som de beskrev som både sprakande och förtrollad. Nyheten har också plockats upp av flera andra Europeiska och internationella publikationer. Brittiska Goblin Press beskriver marknaden som Wand-erful och har Kyndelsmarknad på första plats i vinterns “must see”-spalt medan spanska Grimorio Impreso skriver att marknader “är värd din sista nypa flampulver”. Allt detta sammantaget gör att rekordmånga knallar och besökare från utanför Skåne och Sverige väntas. Kyndelsmarknaden välkomnar alla tillresta besökare och kommer speciellt att öppna famnen för häxor och trollkarlar från andra nationer och kulturer - vare sig de anländer via flygande matta eller ridande på en östasiatisk molndrake. … 
Magiska Malmö

och prominenta gäster väntas …

Som ett resultat av marknadens ökade ryktbarhet har ett antal inflytelserika häxor och trollkarlar anmält sin avsikt att besöka marknaden. Gillet som ansvarar för Lykttändargränd har nu därför det angenäma problemet att både behöva höja säkerheten inför besök från viktiga potentater och samtidigt göra planer för att hantera potentiella horder av fans om populära stjärnor som imp-fluencern Satyria Stjärne eller M-popbandet Wanderboys skulle dyka upp. En besökare som utannonserat sin vilja att komma fyller gillet med extra fjärilar i magen men i brist på stensäkra beslut nöjer de sig med att kommunicera “Någon är på väg…”
Magiska Malmö

… på en marknad där glädje blandas med allvar.

Mitt i all glädje och otvungen gemenskap pausar marknaden i år för en viktig minneshögtid. För 25 år sedan - under det som idag kallas “de mörka åren” skedde ett attack och ett attentat i Lykttändargränd som skördade flera offer. Händelsen blev en vattendelare och hjälpte till att stärka motståndet mot mörkret och intoleransen som då höll Skåne och Sverige i sitt grepp och ledde i slutändan till seger för de goda krafterna. Under Kyndelsmarknaden högtidlighåller vi minnet över de som stod upp för alla varelsers lika värde och som genom sitt offer visade att varje person kan göra skillnad. 
Sök